> Predvianočné stretnutie v Bratislave
Predvianočné stretnutie v Bratislave

Bratislavčania prišli na super akciu

LPRe – MIESTNA POBOČKA BRATISLAVA 15.12.2012 v spolupráci s centrálou Ligy proti reumatizmu SR pripravili predvianočné stretnutie pre členov i sympatizantov LPRe – MP Bratislava v Ružinovskom domove seniorov. Odzneli prednášky o činnosti LPRe SR, o riešení inkontinencie aj predvádzanie pomôcok pre reumatikov pri sebaobsluhe, nástroje do kuchyne a záhradky.

Šikovné gazdinky z Klubu Kĺbik, priniesli vlastné koláčiky, ktoré pripravili na štedrovečerný stôl! SCA HP Slovakia zabezpečili výbornú kávičku a sladkosti. Hostiteľská organizácia ponúkla slané pečivo a minerálky. Bolo to milé a priateľské stretnutie s vianočnou atmosférou s rozdávaním darčekov. Výbornú zábavu s kapelou Šmidliboys si užili seniori z MP aj so spriatelenej partnerskej organizácie. 

Program:

1.     Zahájenie podujatia a predstavenie hostí (Ing. P. Komlóssy, predseda MP Bratislava)

2.     Príhovor a prednáška o činnosti LPRe SR (J. Dobšovičová Černáková, predsedníčka LPRe SR a LPRe – Klubu Kĺbik)

3. Prednáška „ZDRAVÁ STRAVA nech nás láka!“ (Adriana Salamová, KK) ospravedlnená

Prednáška a názorná ukážka pomôcok pri inkontinencii (Elena Vráblová, TENA, SCA Hygiene Products Slovakia s.r.o.)

5. Prezentácia pomôcok nástrojov pre reumatikov (Lýdia Murárová, www.anlfonzo.sk )

6. Diskusia

7. Rozdávanie Informačných bulletinov 2/2012, predaj DVD, darčeky…

8. Pohostenie a zábava s kapelou Šmidliboys

 

—————
Téma: MP Bratislava

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.