> Miestne pobočky LPRe SR sa pochválili svojimi stretnutiami členov
Miestne pobočky LPRe SR sa pochválili svojimi stretnutiami členov

Prvé mesiace roka sú aj obdobím príprav a konania výročných členských schôdzí (VČS) v miestnych pobočkách a kluboch LPRe SR.

Dostali sme už prvé pozvánky a aj fotografie z VČS. Jednou z prvých pobočiek mala VČS miestna pobočka v Poprade. Ďalej sme stretnutiami pokračovali v LPRe – MP Bratislave. Tu boli aj voľby a predsedníčkou bola zvolená Helena Vernarská. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov.


Výročnú členskú schôdzu už mali aj v LPRe – MP Topoľčany.


Najbližšie podobné stretnutie pripravujú v LPRe – MP Čadca, ale aj v iných pobočkách a kluboch.

Liga proti reumatizmu SR je moderné a aktívne pacientske občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou. 34 rokov pomáhame pacientom a sme rešpektovaným a široko uznávaným združením. Organizujeme spoluprácu všetkých, ktorí chcú, môžu a vedia pomôcť reumatikom. Sprostredkúvame informácie o možnostiach liečby reumatických ochorení (RO).

Naším cieľom je, aby pacient mal včas dostatok relevantných overených informácií od odborníkov v reumatológii a mohol spoznať ľudí s podobným ochorením. Takáto vzájomná pomoc a zdieľanie vlastných skúseností sú tiež veľmi dôležité a ovplyvňujú ďalší vývoj ochorenia u jednotlivca.

LPRe SR

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.