> MP Košice v zimných mesiacoch
MP Košice v zimných mesiacoch

Zimné mesiace sú väčšinou umiernenejšie v aktivitách. Výbor košickej pobočky na čele so Zuzkou Bendíkovou ale nezaháľal a pripravil pre členov zaujímavý program.

Okrem už tradičného cvičenia, či „walkovania“ si v decembri obľúbenci opery vychutnali v Štátnom divadle Verdiho NABUCCO a poriadny dúšok smiechu im vykúzlila zasa komédia CHROBÁK V HLAVE.

Posledný mesiac  v roku si nevieme predstaviť bez predvianočného zhonu, stromčeka, trhov, nákupnej horúčky, ale aj firemných večierkov. Tie úplne absentovali počas covidového obdobia a tak bol teraz problém zohnať pre našu širokú členskú základňu vhodný priestor. Výboru sa to však podarilo a konečne sa po vyše dvojročnej pauze takmer stovka členov stretla pri vianočnom stromčeku v objemných priestoroch košickej Hotelovej akadémie. V slávnostnej a priateľskej atmosfére so servírovaním tradičného vianočného menu sme bilancovali, plánovali a popriali všetkým členom LPRe šťastný, úspešný, bezproblémový a hlavne v zdraví prežitý nový rok 2023.

Pokiaľ Štátna filharmónia v Košiciach ponúka vo svojom programe generálky svojich večerných koncertov, milovníci vážnej hudby z radov našich členov ich radi absolvujú. Teraz v januári si vypočuli pasáže z diel Mauricea Ravela, Alexandra Grigorjeviča Aruťuňana a Modesta Petroviča Musorgského.

Dúfajme, že aj napriek ťažkým podmienkam vo všetkých oblastiach života sa naše predsavzatia na nasledujúce obdobie podarí splniť a budeme ich hodnotiť pozitívne.

= dmik =

—————
Téma: MP Košice

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.