> List REUMAWALKERom/kám
List REUMAWALKERom/kám

Milí naši REUMAwalkeri,

srdečne vás pozdravujeme z Ligy proti reumatizmu a prajeme zdravý a úspešný rok 2023.

Dovoľte nám podať krátku informáciu o našich plánoch a postupoch, čo sa týka nordic walkingu a projektu „Pohnime sa s reumou!“. Ako už iste viete, naša méta, 50 mil. nachodených Nordic Walking (NW) krokov bola koncom roka 2022 úspešne dosiahnutá. A nielen to, zrealizovali sme reprezentatívny prieskum o benefitoch NW. Zvlášť nás teší, že v uplynulom období (5 rokov) sa vytvorili v pobočkách LPRe SR celé tímy walkerov – chodiacich členov, ktorí na pravidelnej báze používali nordic walking palice. Tie sa už stali neodmysliteľnou súčasťou našich životov. A ako potvrdil spomínaný prieskum, tento spôsob pohybu máte radi a pociťujete pozitívny vplyv chodenia na vašom zdraví aj nálade.

Ďakujeme preto všetkým, ktorí sa do projektu zapojili a podporili ho priamo svojou účasťou. Teraz nastal čas posunúť sa v tomto smere ďalej. Aj v budúcom období budeme podporovať a rozvíjať chodenie s NW palicami, ale prinášame drobné úpravy a vylepšenia. Chceme motivovať vaše individuálne aj skupinové NW chodenie. Pokračuje spolupráca so Slovenskou asociáciou nordic walkingu.

Najdôležitejšia zmena spočíva v tom, že od januára 2023 sa už nebudú rátať a nahlasovať NW kroky za jednotlivé pobočky/členov tak, ako to bolo v minulosti.

Reagujeme tak na vaše podnety, že je to pre vás obťažujúce. No Vy si svoje NW kroky pre vlastnú potrebu môžete zapisovať a viesť vlastnú štatistku.

Pre motivovaných REUMAwalkerov ponúkame možnosť zapojiť sa do súťaže, ktorú organizuje Slovenská asociácia nordic walkingu, ktorá v rámci nej vytvorila špeciálnu kategóriu REUMAWALKER/KA a vyhodnocuje aj najlepších walkerov – reumatikov.

Už minulý rok sa niektorí z vás zapojili, posielali kroky (resp. km). Tie sa spočítali a vyhodnotili na konci kalendárneho roku 2022. Najlepší boli zverejnení na nasledujúcej webstránke: https://snwa.sk/ultra-walkerka/walker-walkerka/priebezne-vysledky-2022/

My aj touto cestou gratulujeme členkám LPRe SR: Milade Janigovej, Zuzane Piontekovej a Ingrid Majeríkovej ku skvelým výsledkom!!!

AKO SA ZAPOJIŤ DO SÚŤAŽE REUMAWALKER/KA?

1/ Do súťaže sa prihlásite veľmi jednoducho. Na mailovú adresu banskabystrica@mojareuma.sk pošlete jednoduchú správu: Prihlasujem sa do súťaže Reumawalker/ka 2023 _____ (meno a priezvisko). Prihlasovať do súťaže sa môžete kedykoľvek počas roka, najlepšie však už od januára, aby sa Vám mohli započítať NW kroky /(km) už za tento mesiac.

2/ Po prihlásení sa do súťaže stačí pravidelne zapisovať svoje NW kroky (km) do nasledujúceho formulára: https://walk.mojareuma.sk/

3/ Náš sčítací komisár vždy na konci mesiaca vyhodnotí nachodené NW kroky a odošle Slovenskej asociácii NW ich sumár, aby mohla zverejniť priebežné poradie REUMAWALKER/KA v súťaži na svojej stránke. 

4/ Súčasťou formulára je aj uvedenie mena, pod ktorým sa budú zverejňovať Vaše výsledky (je to prezývka – meno, pod ktorým chcete byť zapísaný/á v tabuľke) a aj miesto na nahratie fotografie, ako dôkazu vášho walkovania.

5/ Na konci roku Liga proti reumatizmu na Slovensku a Slovenská asociácia NW vyhlásia poradie v kategórii Reumawalker/ka. Najlepší budú ocenení.

Nie je to zložité, NW kroky sa dajú zapísať rýchlo a kedykoľvek. Na stránke súťaže si viete každý mesiac overiť svoj celkový počet nachodených kilometrov.

Veríme, že Vás táto ponuka zaujala a mnohí aktívni REUMAWALKERI/KY sa do tejto súťaže zapoja a budú naďalej rozvíjať radosť zo zdravého pohybu.

V prípade otázok nás kontaktujete na vyššie uvedený mail.

Prajeme veľa zdravých kilometrov a radosti z pohybu.

S úctou LPRe SR a tím „Pohnime sa s reumou!“

—————
Téma: Pohnime sa s reumou

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.