> Život s reumou v topoľčianskej pobočke
Život s reumou v topoľčianskej pobočke

Pobočka Topoľčany uskutočnila v treťom štvrťroku dva tradičné rekondičné pobyty vo Veľkých Bieliciach. Členovia našej pobočky absolvovali dopoludnia kúpanie, popoludní obed a posedenia na Salaši Kostrín a v Rybárskej Bašte s prechádzkou po okolí. Opäť nám vyšlo v ústrety vedenie mesta a dalo nám k dispozícii autobus na oba zájazdy.

Pekné počasie tohto leta sme využili i na pochod s paličkami NORDIC WALKING okolo priehrady v známom rekreačnom stredisku Duchonka. Deň sme zahájili posedením pri kávičke a koláčiku, aby sme nabrali dostatok síl na pochod. Potom sme šli dvoma trasami – pre tých zdatnejších viedla okolo priehrady, pre tých, ktorí sa snažia, ale zdravotné problémy im nedovolia dlhšie trasy, to bola polovičná trasa do polovice priehrady a späť. Po absolvovaní pochodu sme na spoločnom obede zakončili spoločne strávený, príjemný deň.

K svetovému dňu reumatizmu 2022 sme usporiadali pravidelný Pochod s paličkami NORDIC WALKING parkami mesta Topoľčany. Povel ku štartu vydala JUDr. Gieciová, primátorka mesta, ktorá spolu s viceprimátorom pochodovali mestom s nami. Prešli sme od plavárne cez mestský park, okolo potoku Chotina do Parku športovcov a trasu sme ukončili v klube dôchodcov, ktorý nám poskytuje priestory na našu schôdzkovú činnosť. Po ceste všetkým účastníkom predstavitelia mesta rozdávali jabĺčka, aby sme okrem zdravého pohybu mali i dostatok vitamínov. Pochodu sa tiež zúčastnila Mgr. Zuzana Hustá, moderátorka Rádia Topoľčany, ktorá o celej akcii pripravila peknú reportáž. V klubovni sme si pripomenuli heslo tohtoročného dňa reumatikov a pozvali sme členov na akcie poriadané Ligou proti reumatizmu v Piešťanoch k Svetovému dňu reumatizmu.

Tatiana Uhrinovská, predsedníčka LPRe – MP Topoľčany

—————
Téma: MP Topoľčany

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.