> Reuma a materstvo
Reuma a materstvo

Dovoľujem si vás osloviť s prosbou o pomoc budúcim matkám-reumatičkám a cez vaše cenné skúsenosti im poodhaliť kus pravdy o tomto vzácnom, no náročnom období, akým tehotenstvo popri reumatickom ochorení nepochybne je. Určite si sami spomínate na množstvo možno nezodpovedaných otázok, ktoré ste denno-denne riešili, aby ste zabezpečili čo možno najbezpečnejší, najzdravší a najmenej rizikový príchod vášho dieťatka na svet. Tá istá cesta čaká aj ďalšie mladé ženy s reumou, ktoré potrebujú vaše skúsenosti, aby sa nebáli a aby sa za pomoci vás mohli aj s partnermi rozhodnúť, či a ako túto cestu podstúpia.

Uverejnením vašich odpovedí na našej stránke si kladiem za cieľ získať z čisto pacientskeho pohľadu prehľad o problematike a v budúcnosti tým pomôcť ďalším generáciám mamičiek, ktoré majú reumatické ochorenie.

Stránka je priebežne aktualizovaná a bude na nej možné zverejniť aj vaše fotografie. Týmto vás zároveň prosím o zaslanie spoločných fotografií, prednostne Vás a Vášho dieťaťa, prípadne aj s partnerom na adresu materstvo@mojareuma.sk, ktoré by ste boli ochotné zverejniť. S fotografiami sa bude spájať len vaše meno a meno vášho dieťatka, napr.: „Mária a Peťko“. Tie z vás, ktoré budú chcieť, môžu uviesť aj telefonický alebo mailový kontakt na seba. Kvôli zabezpečeniu vašej anonymity budú fotografie a dotazníky uvedené zvlášť, vo fotogalérii, resp. v sekcii „materstvo“. Prosím, posielajte len kvalitné a zreteľné foto, kde ste Vy a Vaše dieťa. Ak poznáte ďalšie mamičky s reumou, môžete im dotazník preposlať.

Po spracovaní a uverejnení materiálov vás budeme čo najskôr informovať.

      Ďakujem a teším sa na spoluprácu!
      Ingrid Regiecová

—————
Téma: Materstvo

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.