> Prieskum o benefitoch nordic walking u reumatikov
Prieskum o benefitoch nordic walking u reumatikov

Lepšia kondička, lepšie držanie tela, ohybnejšie kĺby, lepšia nálada, menej stresu.

To sú len niektoré z benefitov nordic walkingu u ľudí s reumatickým ochorením.

—————

Už teraz vlastným pozorovaním a referenciami REUMAwalkerov a REUMAwalkeriek predpokladáme, že NW pozitívne vplýva aj na zlepšenie a udržanie si kondície, lepšieho držania tela, či zlepšenia nálady a zníženia stresu. Nordic walking zlepšuje celkový spôsob chôdze a človek sa naučí chodiť kontrolovane. Svaly okolo kĺbov pracujú s väčšou intenzitou a silou, kĺb sa stabilizuje, získa väčšiu ohybnosť a zbaví sa záťaže.

Na to, aby sme nordic walking spopularizovali medzi všetkými pacientmi s reumatickými ochoreniami, ale aj presadili u odbornej verejnosti, ako vhodný a odporúčaný spôsob pravidelnej pohybovej aktivity a rehabilitácie, potrebujeme relevantné a aktuálne dáta. Pomôžete nám pri ich získavaní vyplnenením dotazníka na: https://survey.2muse.sk/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=O1982203. Termín zberu dotazníkov nášho prieskumu predlžujeme do 31. augusta 2022.
Chceme aj VÁM, ktorí ste mali doteraz dovolenku, umožniť, aby ste sa tiež mohli zapojiť a vyplniť svoje dotazníky. Aj vaša skúsenosť a názor sú pre nás dôležité. Ďakujeme!

Radi by sme Vašu účasť v prieskume aj ocenili. Ak máte záujem zúčastniť sa súťaže, ktorú organizujeme, vyplňte, prosím, Vašu e-mailovú adresu na konci prieskumu, aby sme Vás mohli zaradiť do žrebovania o nasledovné výhry:

1. Nordic walking paličky (1 pár)

2. Tričko s logom Svetového dňa reumatizmu

3. Séria kníh z produkcie LPRe SR

4. Kniha „Chronická onemocnění léčba změní“

5. Pero s logom LPRe SR

Do súťaže pridávame pre jedného respondenta aj výnimočnú a veľmi praktickú príručku, vlastnoručne podpísanú publikáciu od samotnej zakladateľky a prezidentky Slovenskej asociácie nordic walking Lucie Okoličányovej s názvom Moderný nordic walking – Kráčame za zdravím.

Vy, ktorí ste už prieskum vyplnili a chcete sa zapojiť do súťaže, pošlite nám krátku správu na liga@mojareuma.sk, kedy ste prieskum vyplnili a svoju emailovú adresu.

Zaradíme aj Vás do žrebovania o päť vyššie uvedených cien.

Vy, ktorí by ste chceli začať chodiť, ale nemáte paličky, ozvite sa nám na liga@mojareuma.sk, aby sme Vám pomohli.

ĎAKUJEME!

—————
Téma: Pohnime sa s reumou

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Leto pomaly končí. Pre LPRe SR je to obdobie, kedy u nás vrcholia prípravy na jesenné kampane a program Svetového dňa reumatizmu (SDR) 2024. Postupne vám predstavíme všetko, čo pre vás pripravujeme.
Liga proti reumatizmu na Slovensku ďakuje za pozvanie Klubu Luna Senior Friendly, o.z.  pani Lívii Matulovej Osvaldovej, riaditeľke klubu a pani Danielke Fabianovej na podujatie SPOLU A NAPLNO. Podujatie sa uskutočnilo 20 . -21. júla v Bratislave v Medickej záhrade.
Deti s reumou sú už našťastie poväčšine na nerozoznanie od iných, aj keď reumatické ochorenia a zvlášť artritídy, patria k najbolestivejším chronickým ochoreniam.